Klicka här för att visa DINA banners på denna sida och betala bara för framgång

kultur Besöksnäringen Turism Resetrådsnyheter trend

När du kommer till det: Är resa ett slöseri med tid?

Bild med tillstånd av Sumanley xulx från Pixabay

Jag har få stora ånger i livet. (Mindre kan vänta en dag till.) Överst på listan är att slösa tid, vilket jag verkar ha skaffat mig någon form av expertis för, utan att ens inse det.

Naturligtvis har jag under åren, eller snarare decennier, insett att det inte är rätt att slösa tid, givet till oss av det gudomliga, men detta har inte på något sätt hjälpt mig att stävja eller minska denna vana, och jag fortsätter att förlorar ingen möjlighet att slösa tid på något sätt kan jag bara ångra senare, då tiden är bortkastad och det är för sent att gottgöra.

Senare, igen, på den objudna chansen, slösar jag bort tid och väntar på resultaten, som tyvärr inte kommer till min fördel. Men fram till idag kan jag inte säga eller känna mig säker på vad som är att slösa tid.

Bild med tillstånd av Pexels från Pixabay

I avsaknad av denna viktiga information eller uppenbarelse fortsätter jag att slösa bort tid och fundera över frågor som: är det slöseri med tid att sitta i en park eller vid vägkanten och se världen gå förbi? Som ett extremt exempel, är det slöseri med tid att fundera över viktiga fakta eller fiktion som: vad kom först – hönan eller ägget?

Vår litteratur och tänkare har spenderat mycket tid, inte slösat, för att betona vikten av tid. Munken Thich Nhat Hanh, som lämnade oss bara häromdagen, berättar att det på trätavlan utanför meditationshallen i Zen-klostren finns en fyrradig inskription där den sista raden säger: "Slösa inte bort ditt liv."

Våra liv består av dagar och timmar. och varje timme är värdefull.

Är det slöseri med tid att lyssna på gamla låtar? Om du tänker på de vackra tider du har tillbringat i Kashmir, Goa, Himachal eller i Paris, är det slöseri med tid? Att komma ihåg att träffa främlingar på en båt eller tåg som blev vänner: är det slöseri med tid?

Listan med frågor är oändlig, och fortfarande undviker ett tydligt svar oss.

Resor har gett mig och dig oändligt nöje, men dessa resor finns nu i historieböckerna och bara en del av våra minnen. Kvalificerar det sig att komma ihåg dem som slöseri med tid?

Så, utan att slösa mer tid på den här filosofiska eller akademiska frågan, låt mig skriva ner det här innan det dubbas som slöseri med tid.

Fler nyheter om resor

#tid

Om författaren

Anil Mathur - eTN Indien

Lämna en kommentar

Dela till...