Breaking Travel News Affärsresa kultur Underhållning Mänskliga rättigheter Investeringar Nyheter Personer Ryssland sporter Turism Resetrådsnyheter Ukraina Storbritannien

Rysk miljardär släpper ut sin Premier League-fotbollsklubb Chelsea till försäljning

Rysk miljardär släpper ut sin Premier League-fotbollsklubb Chelsea till försäljning
Rysk miljardär släpper ut sin Premier League-fotbollsklubb Chelsea till försäljning
Skriven av Harry Johnson

Den ryske oligarken Roman Abramovich, som köpte en brittisk Premier League-fotboll Chelsea FC 2003 och i en period bara några decennier har etablerat dem som en av europeisk klubbfotbolls kraftpaket, har utfärdat ett uttalande idag, publicerat på klubbens officiella hemsida, som bekräftar att klubben är till försäljning.

Abramovichs uttalande löd:

"Jag skulle vilja ta upp spekulationerna i media de senaste dagarna i relation till mitt ägande av Chelsea FC.

"Som jag har sagt tidigare har jag alltid fattat beslut med klubbens bästa för ögonen. I den nuvarande situationen har jag därför tagit beslutet att sälja klubben, då jag anser att detta ligger i klubbens, fansens, de anställdas, samt klubbens sponsorers och partners bästa intresse.

"Försäljningen av klubben kommer inte att påskyndas utan kommer att följa vederbörlig process. Jag kommer inte att begära att några lån ska återbetalas. Det här har aldrig handlat om affärer eller pengar för mig, utan om ren passion för spelet och klubben. Dessutom har jag instruerat mitt team att starta en välgörenhetsstiftelse där alla nettointäkter från försäljningen kommer att doneras.

"Stiftelsen kommer att vara till gagn för alla offer för kriget i Ukraina. Detta inkluderar att tillhandahålla kritiska medel för offrens akuta och omedelbara behov, samt att stödja det långsiktiga arbetet med tillfrisknande.

"Snälla vet att det här har varit ett otroligt svårt beslut att fatta, och det gör ont i mig att skilja mig från klubben på det här sättet. Jag tror dock att detta är i klubbens bästa intresse.

"Jag hoppas att jag kommer att kunna besöka Stamford Bridge en sista gång för att säga hejdå till er alla personligen. Det har varit ett privilegium för livet att få vara en del av Chelsea FC och jag är stolt över alla våra gemensamma prestationer. Chelsea Football Club och dess supportrar kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

"Tack, Roman."

Det hade spekulerats om att Abramovich övervägde att sälja klubben innan eventuella sanktioner skulle implementeras av den brittiska regeringen. Han hade utfärdat ett uttalande de senaste dagarna för att säga att han överlämnade "förvaltning och vård" av klubben till Chelsea Foundation Trustees.

Men välgörenhetsstiftelsen uppfattas ha uttryckt tveksamhet till flytten mitt i antydningar om att den bröt mot stiftelsens stadgar. 

Chelsea hade vunnit fem Premier League-kronor och två Champions Leagues, såväl som otaliga andra cuptävlingar och korades nyligen till klubbvärldsmästare efter att ha besegrat Palmeiras förra månaden i Abu Dhabi.

Om författaren

Harry Johnson

Harry Johnson har varit uppdragsredaktör för eTurboNews i mer än 20 år. Han bor i Honolulu, Hawaii, och kommer ursprungligen från Europa. Han tycker om att skriva och bevaka nyheter.

Lämna en kommentar

Dela till...